Vendet më të pasura në botë

514

Katari, Luksemburgu dhe Singapori kanë një të përbashkët.

Mund të jenë ndër vendet më të vogla në botë, por kjo nuk e ndalon ekonominë e tyre t’i rendisë këto shtete në 3 vendet e para më të pasura në botë.

Bazuar në të dhënat nga FMN, revista Global Finance Magazine rendit 23 vendet më të pasura në botë.

Disa territore të vogla, të tilla si Lihtenshtajni, Nauru, Vatikani, Monako, San Marino dhe Andorra nuk janë përfshirë në studim.

Katar

Luksemburg

Singapor

Norvegji

Brunei Darussalam

Honk Kong

Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Emiratet e Bashkuara

Zvicra

Australia

Kanada

Austri

Irlanda

Holanda

Suedi

Islanda

Taivan

Gjermani

Kuvaiti

Danimarka

Belgjika

Japonia

Mbretëria e Bashkuar

Republika Demokratike e Kongos është në anën tjetër të spektrit dhe ka qenë vendi më i varfër në botë.