I vetmi në botë, trëndafili i zi turk (video)

2817

Në një fshat të vogël të Turqisë, kushtet unike të tokës, dhe nivelet e ujërave nëntoksore, kanë krijuar një lloj trëndafili të vacantë.

Zakonsht trëndafilet ju mund t’i gjeni në ngjyrë të kuqe, por për shkak të kushteve klimatike, ato rriten me ngjyrë më të theksuar por edhe më shumë të errët se sa e kuqe.

Halfeti është një qytet në krahinën e Şanlıurfa, në juglindje të Turqisë. Përtej shtëpive të gdhendura të gurit dhe kikirikave të saj, komuna është e njohur për trëndafilat e saj të zi, unike në botë. Klima unike e lidhur me lumin Eufrat është arsyeja kryesore e kësaj kulture. Trëndafili lulëzon i kuq në pranverën dhe kthehet e zezë gjatë muajve të verës, transmeton malisnews.com.

https://youtu.be/qCEby_zC4qI

Fotografitë që mund të shihni më poshtë tregojnë më së miri se në fshatin Halfeti, gjenden trëndafilat e zinjë, të vetmit në gjithë botën!

https://www.youtube.com/watch?v=-hmEcY7r00M