Harrojini letrat anglezet, ja çfarë merrni nëse martoheni me vajzat islandeze

303

Qeveria islandeze ka ndërmarrë një nismë të veçantë për të rritur popullsisë së saj.

Kështu, çdo shtetas i huaj i cili martohet me një islandeze, merr të ardhura mujore një shumë prej 1,800 dollarësh.

Mund të duket një ide pak e çuditshme, por kjo nismë është ndërmarrë për shkak se ishulli ka vetëm 320 mijë banorë dhe se shumica janë 40 vjeç, kështu që popullsia ka pësuar një rritje të konsiderueshme.

Masat e tilla nuk janë të reja, pasi qeveritë si Japonia dhe Kanadaja kanë zbatuar programe të ngjashme për shkak të plakjes së popullsisë.