Basha thirrje për bllokim rrugësh e bojkot. PS: Partia Demokratike do 1997-ën

381

Dy ditë para protestës së paralajmëuar nga PD me kërcënimin se do llokojë akset qëndrore, ka reaguar edhe Partia Socialiste.

Me anë të një deklarate për mediat, selia e kësaj partie thotë se Basha nuk mund të hiqet si i pafajshëm për thirrjet që lëshon.

Më tej theksohet në deklaratë se “Çadra e Bashës e ka vonuar mjaft tashmë zbatimin e Reformës në Drejtësi dhe rrezikon ta nxjerrë Shqipërinë nga rruga drejt BE-së“.

Në mbyllje PS thekson se kërcënimet për bllokim rrugësh dhe bojkot “janë një rrugë e rrezikshme që na çon pashmangshmërisht vetëm drejt dhunës, pikërisht ashtu si në 1997-n. Ne nuk do ta lejojmë PD-në t’ju marrë peng të ardhmen shqiptarëve. Në 18 Qershor, qytetarët do të jenë të lirë të shprehin vullnetin për zgjedhjen e tyre.“, përfundon deklarata e PS.

Reagimi i plotë:

“Është koha që Basha të mësojë se: Ai që bënte thirrje vetëm pak ditë më parë për të thyer dritaret e për të shpuar gomat, nuk mund të pretendojë krejt papritur e pakujtuar se është thjesht një qingj i pafajshëm. Çadra e Bashës e ka vonuar mjaft tashmë zbatimin e Reformës në Drejtësi dhe rrezikon ta nxjerrë Shqipërinë nga rruga drejt BE-së. Kërcënimet e tij për bllokimin e rrugëve dhe bojkotin e zgjedhjeve janë një rrugë e rrezikshme që na çon pashmangshmërisht vetëm drejt dhunës, pikërisht ashtu si në 1997-n. Ne nuk do ta lejojmë PD-në t’ju marrë peng të ardhmen shqiptarëve. Në 18 Qershor, qytetarët do të jenë të lirë të shprehin vullnetin për zgjedhjen e tyre.”