“Apple” sjell edicionin special, iPhone 7 flakë të kuq

274

Apple“ njoftoi ditën e sot,e se ka nxjerrë në treg një linjë të kuqe ‘Iphone”, një prodhim special i “Iphone 7″ dhe “Iphone 7 plus”, ku një pjesë e fitimeve do t’i shkojnë Fondit Global që mbështet programet e kërkimit kundër virusit HIV dhe Sidës.

Produkti del në shitje zyrtarisht në të gjithë botën më 24 Mars, shkruan Buissnes Insider, përcjell Albeu.

Funksioni i këtij telefoni nuk është ndryshe nga telefonat ekzistues “Iphone 7″ dhe “Iphone 7 plus”, por ngjyra është simboli i një lufte të fuqishme: Më shumë se 36 milionë njerëz në botë janë duke jetuar me virusin HIV dhe Sidën; më shumë se dy të tretat e tyre jetojnë në Afrikën subsahariane, ku (RED) dhe Fondi Globali janë duke punuar për çrrënjosjen e kësaj sëmundjeje.

RED u themelua në vitin 2006 dhe ka gjeneruar më shumë se 465 milionë USD për Fondin Global e që atëherë dhe Apple ka bashkëpunuar me të.