Vazhdon djegia e pyjeve në Fushë – Bulqizë

432

Prej disa ditësh në Njësinë Administrative Fushë – Bulqizë, në Malin e Derrit, zjarri ka përshfshirë një hapësirë prej afro dy hektarësh pyje të cilat janë djegur.

Bulqizaime.al ka mësuar se Drejtoria e Emergjencave Civile pranë Bashkisë Bulqizë ka kërkuar ndërhyrjen nga ajri për të shuar flakët të cilat nuk arritën të viheshin nën kontroll edhe pas përpjekjeve të PMZSH-së dhe një grupi pune të ngritur nga bashkia dhe Njësia Administrative.

Drejtoria e Përgjithshme e Emergjencave Civile ka ndërhyrë nga ajri për shuarjen e flakëve dhe vatra e zjarrit është izoluar.

Mësohet se në rrethin e Bulqizës nuk ka më vatra të tjera zjarri nëpër pyje.

/bulqizaime.al/