Silvio Berlusconi lamtumirë emocionale Milanit

279

Silvio Berlusconi ka urdhëruar një lamtumirë emocionale me Milanit, klubin që e udhëhoqi më shumë se 30 vite, teksa falënderoi dhe uroi të gjithë ata që punoi në këto vite të suksesshme dhe ata që mbeten e erdhën në klub.

Presidenti legjendar i klubit Rossoner u largua përfundimisht nga klubi italian pas më shumë se 30 viteve pasi shiti aksionet tek pronarët e rinj kinezë.

Kjo shit-blerje e klubit u konfirmua zyrtarisht sot se tashmë ish-Presidenti Rossoner ka shitur klubin për një grup kinez, dhe ai postoi një mesazh lamtumire në faqen e tij zyrtare në Facebook.

“Sot, pas më shumë se 30 vjet, po e lë postin si President i Milanit.  E bëj këtë me dhimbje dhe emocion, por me dije për lojë moderne, për të konkurruar në nivelet më të larta evropiane dhe botërore”, ka thënë fillimisht Berlusconi.

“Nuk do të harroj emocionet që Milani kanë arritur të na dhënë të gjithë neve. Unë kurrë nuk do të harroj të falënderoj të gjithë njerëzit që kanë qenë në gjendje për të drejtuar këtë klub që ka fituar aq shumë”.

“Para së gjithash, natyrisht, janë trajnerët e mëdhenj dhe kampionë të mëdhenj që bënë të mundur këto bëmat që do të mbetet përgjithmonë në historinë e futbollit. Emërtimin i tyre një-nga-një do të jetë i pamundur, kështu që një përqafim të madh kolektiv për të gjithë ata”.

“I njëjti përqafim shkon për të gjithë ata që ishin edhe në rolet drejtuese, rolet teknike, administrative që e kanë bërë Milanin jo vetëm një ekip, por një klub model në botën e futbollit”.

“Për udhëheqësit e rinj i adresoj urimet më të përzemërta dhe të mira, dhe shpresoj se ata mund të arrijnë objektivat edhe më të jashtëzakonshme se sa ne e bëmë”.

“Për ata që mbeten; nga lojtarët, trajneri, dhe punonjësve të klubit për të gjithë tifozët tanë, shpreh urimet më të afërta për sukses të madh, dhe shpresoj se çdo njëri prej tyre mund të arrijnë çdo një nga ëndrrat që ata mbajnë në sport dhe në jetë”.

“Edhe një herë, ju falënderoj për të gjitha, Silvio Berlusconi”, përfundoi shkrimin e tij Presidenti legjendar i Milanit.