REPORTAZH/ Gratë që mbrojtën pyllin

651
Gjatë protestës së banorëve të Fushë-Bulqizës për ndalimin e koncesionit për shfrytëzimin e masivit pyjor "Sheshe Bulqizë". Foto: M. Jangulli.

Autor: Geri Emiri dhe Sami Curri  Porta Vendore

Ky reportazh investigativ nxjerr në dritë fakte të reja në lidhje me situatën e krijuar muaj më parë në Bulqizë. Reportazhi trajton shqetësimin e banorëve të 3 fshatrave; Dushaj, Koçaj, dhe Kodra e Danit, ku banorët u ngritën në protesta të njëpasnjëshme për anulimin e koncesionit për masivin pyjor Sheshe-Bulqizë. Çfarë fshihet pas kësaj kontratë dhe cilët institucione u përfshin në këtë çështje? Për më tepër Porta Vendore iu sjell këtë reportazh investigativ shumë shterues.