8 Marsi i dy skajeve në Bulqizë, gratë e partive dhe atyre të stogjeve

601

Ky 8 Mars i ka gjetur një pjesë të madhe me lule dhe dhurata nëpër duar për gratë dhe vajzat.

Në Bulqizë, partitë politike i kishin organizuar forumet e tyre të gruas në festë. Por vetëm pak minuta larg, janë gratë dhe vajzat që punojnë stogjeve për të siguruar bukën e gojës.

Ata detyrohen ta bëjnë këtë punë sepse nuk kanë rrugë tjetër e në këtë formë të marrin edhe rreziqet përsipër. Nuk janë të paktat raste ku masivi i gurëve i ka zënë poshtë duke humbur edhe jetën.

Fati i këtyre grave dhe vajzave të Bulqizës është të luftojnë për bukën e gojës, në stogjet e kromit të qytetit me pasuri nëntokësore dhe njerëz të varfër që jetojnë sipër.

/bulqizaime.al/